Regio Deal

Regio Deal; Sterker in 3D

ambassadeurs zijn blij
Om de brede welvaart in Nederland te versterken zet het kabinet in op nauwe samenwerking met de regio’s. In februari 2024 werd bekend dat de regio Stedendriehoek 20 miljoen ontvangt van het rijk. 

Regio Deal; Sterker in 3D

Regio Stedendriehoek ontvangt 20 miljoen van het Rijk voor het versterken van onze regio. Het is goed dat het Rijk actief wil bijdragen aan de ontwikkeling van onze regio en erkent dat de innovatieve projecten die in onze regio worden opgezet door bedrijfsleven, onderwijs en overheden van groot belang zijn. Niet alleen voor de ontwikkeling van de regio Stedendriehoek, maar ook omdat de regio daarmee bijdraagt aan de maatschappelijke vraagstukken die in Nederland spelen.

 

Opgaven  

De nieuwe deal is nodig om te kunnen investeren en de aanpak van de grote opgaven in onze regio een boost te geven en te versnellen. Zoals zorgen voor toekomstbestendige landbouw en bedrijventerreinen, circulaire bouw en productie, minder gebruik van fossiele brandstoffen en goede leefbare wijken en een goed cultureel klimaat voor onze inwoners. Deze steun van 20 miljoen betekent dat het Rijk inziet dat de regio ambitieus is en dat ze wil samenwerken om de mooie groene regio verder te ontwikkelen.  

Het thema van deze propositie is ‘Sterker in 3D’. Waarbij de 3D’s staan voor Duurzaam, Divers en Dichtbij.Uitgangspunt is dat de nieuwe Regio Deal bestaat uit een aantal grote (clusters) van projecten waarin meerdere partijen samenwerken. Per cluster gaan we uit van een investering van enkele miljoenen; 50% Rijk, minimaal 50% publieke en private middelen uit de Regio. De doelen van de Uitvoeringsagenda staan centraal.

Voor meer informatie over de ontwikkeling van de nieuwe Regio Deal kun je contact opnemen met Mirjam Molenaar, door een bericht te sturen naar regiodeal24@regiostedendriehoek.nl.

Ook is er meer informatie te lezen in onze infographic:

Screenshot van de infographic

(Klik op de afbeelding voor volledige versie)

 

Schrijf je hier in voor de Regio Deal nieuwsbrief!

Gerelateerd
Meer berichten