Artist impression van Kien
Regio Deal

Kom op 7 juni kennismaken met Stadscampus De Kien en de Digital Twin

22 mei 2023

Wil je weten hoe je in je dagelijkse werk aan de slag kunt met digitalisering en datagedreven werken? Wil je weten wat een Digital Twin is en hoe je deze kunt inzetten voor de fysieke leefomgeving? Kom dan op 7 juni naar Deventer en maak kennis met Regio Deal-project Stadscampus De Kien.

Deze hele dag staat in het teken het verbinden van digitale technieken voor de fysieke leefomgeving én het integraal samenwerken aan maatschappelijke opgaven zoals bodem en ondergrond, klimaatadaptatie, energietransitie en de woningopgave.

Stadscampus

Stadscampus De Kien is bezig een bruisend en inspirerend gebied te worden waar werken, wonen, leren en ontspanning hand in hand gaan én elkaar versterken. Dat gebied zit tussen het NS-station en de binnenstad van Deventer waar -al dan niet toevallig- bovengemiddeld veel IT-, techniek- en researchgerichte adviesbureaus en onderwijsinstellingen zitten. Deze partijen werken samen met gemeente Deventer, provincie Overijssel, Deventer Economisch Perspectief en de Deventer Schouwburg aan én met digitale technieken voor de fysieke leefomgeving. Op 7 juni kun je tijdens de Kienexperience ‘Een slimme stad, zo doe je dat!’ kennismaken met de projecten Digital Twin, Smart Bridge én Kienergy en de fysieke transitie naar een stadscampus. Ook kun je de mensen erachter ontmoeten.

Duurzaamheidspecialist

Na de lunch zorgt Ruud Koornstra, entrepreneur en duurzaamheidspecialist, voor de nodige inspiratie. In deelsessies kun je daarna deelnemen aan een hackathon Digital Twin met studenten of een workshop Grounded by data. Verdiep je je liever in de transities rondom datagedreven werken? Ook dat kan!

Samenspel landelijk, regionaal en lokaal

Daarna is er een pitchcarrousel waarin organisaties ontwikkelingen laten zien rondom digitale technieken. Vervolgens gaat dagvoorzitter Rik Zeeuwen in gesprek met Casper de Jonge (ministerie van BZK), Jan Willem Wesselink (Future City Foundation) en Liesbeth Grijssen (wethouder gemeente Deventer) over het samenspel tussen landelijke, regionale en lokale initiatieven en hoe we elkaar hierin kunnen vinden en versterken. De dag eindigt met een nieuwe ronde deelsessies en een netwerkborrel.

Aanmelden

Wil jij weten hoe je in je dagelijkse werk aan de slag kunt met digitalisering en data gedreven werken of wil je weten wat dit voor jouw vakgebied gaat betekenen? Meer informatie over de dag en hoe je je kunt aanmelden vind je hier.

Gerelateerd
Meer berichten