Regio Deal

Grote Opkomst bij aftrap Regio Deal: Samen de Regio Vieren

11 juli 2024

Op woensdag 10 juli kwamen ruim 125 enthousiaste mensen uit de regio samen in de Gasfabriek in Deventer. Iedereen die betrokken is bij of nieuwsgierig naar een project of initiatief voor de Regio Deal ‘Sterker in 3D’ was uitgenodigd. 

Investering in de Regio
Ineke Lijnema, onze directeur van de Regio Stedendriehoek heette iedereen van harte welkom. “De grote opkomst toont de bereidheid om samen te investeren in onze regio,” Het Rijk investeert met de Regio Deal 20 miljoen euro, en dat betekent automatisch een cofinanciering van 20 miljoen euro van alle partners samen. Bij de vorige deal van 7,5 miljoen euro werd zelfs een cofinanciering van 100 miljoen euro bereikt. Dat belooft wat! 

Kracht van de Regio
Onze regio staat bekend om haar goede samenwerking. We werken informeel samen en hebben korte lijnen. Wat de Stedendriehoek ook uniek maakt, is de diversiteit tussen stad en platteland, rust en reuring en een breed midden- en kleinbedrijf met een groot aantal circulaire en energiebedrijven. 

Goede basis
Mirjam Molenaar, Deal Maker van de Regio Deal voor de regio, presenteerde de stand van zaken. “Een jaar geleden waren we hier om ideeën en initiatieven op te halen, en nu zijn we een van de eerste regio’s waarbij de basis om verder uit te werken staat” aldus Molenaar. Ook op het podium enkele vertegenwoordigers van het Partneroverleg; gezamenlijke vertegenwoordiging van overheden, ondernemers en onderwijs; Paula Jorritsma, Erik Visser en Ellen Marks. Paula Jorritsma, lid van het Algemeen Bestuur Regio Stedendriehoek en burgemeester van Voorst, benadrukte de gezamenlijke uitdaging: “Hoe kijken we samen over gemeentegrenzen heen, hoe maken we keuzes en realiseren we deze? Als overheid kunnen we het zeker niet alleen.” Mooi dat de drie partijen volop inzetten op samenwerking.


Krachtige aftrap
Na de officiële opening en stand van zaken, was er genoeg tijd om elkaar op te zoeken. Onze programmalijncoördinatoren  Joost en Barbara en lid van het Dealmakers team Siep stonden alle drie klaar bij een programmalijn; om in gesprek te gaan, vragen te beantwoorden en te ontmoeten. Elkaar kennen, vertrouwen en echt samenwerken daar gaat het om. Het was een inspirerende middag en een krachtige bevestiging van de gezamenlijke inzet en energie voor een sterkere toekomst van onze prachtige regio. Daar werd op geproost! 

Voor meer informatie, www.regiostedendriehoek/regiodeal