RES

Zon op dak en de rol van de gemeente

22 maart 2023

“Er is meer mogelijk dan we denken”

Om de RES-doelstellingen te halen is ‘Zon op dak’ een belangrijk ankerpunt. Er is binnen de RES brede overeenstemming over dat we volop willen inzetten op Zon op dak. Toch blijkt het in de praktijk voor gemeenten lastig om hier op te sturen. Onder meer vanwege technische en financiële aspecten en tegenstrijdige belangen.

Vooral ook omdat het plaatsen van zonnepanelen op het dak niet vergunningsplichtig is. Toch blijkt er genoeg mogelijk, als je het als gemeente maar slim aanpakt. Beleidsmedewerker Yara van Weert van de gemeente Zutphen heeft alle mogelijkheden overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inzichten delen

We delen graag haar inzichten. Speciaal voor gemeenten en andere stakeholders beschrijft Yara hoe je de (bij)sturing aanpakt, wat de mogelijkheden zijn en waar je aan moet denken. Ook werpt ze een blik op de toekomst door Zon op dak te linken aan de aanstaande Omgevingswet en beschrijft ze de mogelijkheden om nu én straks ook te kunnen afwingen.

Hieronder vindt u het document. Het is een ‘levend document’ wat regelmatig aangevuld kan worden. Dus heeft u suggesties dan horen we het graag.

Download document Zon op dak, rol van de gemeente

Gerelateerd
Meer berichten