Meepraten en meedoen

De energietransitie doen we samen. Elke inwoner heeft baat bij een goed energiesysteem en een goed energiesysteem maken we met elkaar. Dat betekent dat we over gemeentegrenzen moeten kijken. In onze regio werken we als RES samen met verschillende maatschappelijke organisaties, zoals VNO-NCW, LTO Noord, Energie Samen Gelderland, Natuur en Milieu Gelderland, Saxion, afvaardiging vanuit de financiële instellingen en Hiswa-Recron om dit voor elkaar te krijgen zodat ook de generaties na ons hier nog lang en prettig kunnen leven. Ook de provincie, regio, gemeenten, waterschappen en Liander zijn aangesloten. In onze communicatie sluiten we aan bij de communicatie van onze RES-partners en omgekeerd. Zo ondersteunt de regio de lokale communicatie en vice versa.  

Hoe doe je mee?

De keuzes die we binnen onze regio maken op gebied van duurzame energie, hebben invloed op ons allemaal. Daarom betrekken we jou als inwoner graag bij deze keuzes. Alle kennis, ideeën, wensen en inzichten nemen we mee in onze aanpak. Zo werken we samen aan de energietransitie en ons energiesysteem.  

Participatie vindt voornamelijk plaats op lokaal niveau, bij je eigen gemeente dus. Als inwoner kun je op verschillende manieren meepraten en meedoen. Het laatste nieuws over ontwikkelingen, bijeenkomsten en participatie momenten in de energietransitie binnen onze RES regio en in jouw woonomgeving, lees je in de nieuwsberichten op deze website, op de gemeentepagina’s, in nieuwsbrieven van de gemeente waar je woont én via onze social media kanalen. Zo kun je via meerdere wegen terugvinden wanneer je kunt meepraten, denken en doen.