Op de fiets naar werk, school of stad

22 mei 2024

Op donderdag 16 mei was het de nationale Fiets naar je Werk Dag. Een dag waarop we er samen naar streven om in heel Nederland de auto te laten staan en in plaats daarvan de fiets te pakken (evt. gecombineerd met het openbaar vervoer). Meer dan 30.000 mensen hebben deelgenomen via fietsnaarjewerkdag.nl!

Regio Stedendriehoek staat voor een duurzame toekomst en stimuleert fietsgebruik in de regio. Binnen het programma Mobiliteit werken wij onder andere aan betere bereikbaarheid via weg, spoor en water. Daarnaast moedigen wij inwoners aan vaker de fiets te pakken en moedigen wij werkgevers aan om fietsgebruik te stimuleren. Dit kan door de mogelijkheden zoals regelingen en faciliteiten voor hun bedrijf te onderzoeken en op die manier medewerkers vaker te laten fietsen.

Niet alleen kan woon-werkverkeer vaker met de fiets, ook de kinderen naar school brengen of winkelen in het centrum van stad of dorp kan vaak eenvoudig met de fiets. Daarom stimuleren wij deze doelgroepen vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Fietsen is niet alleen beter voor je gezondheid. Ook kom je frisser op je werk aan, sta je niet in de file, bespaar je benzinekosten en verminder je de uitstoot van uitlaatgassen. Genoeg redenen dus om de auto wat vaker te laten staan.