Regionale Economie van de Toekomst

Meld je aan voor de Week van de Circulaire Economie en Circular Awards

21 december 2023

Van 11 tot en met 16 maart 2024 is de Week van de Circulaire Economie. Door heel Nederland worden vanuit circulaire hubs evenementen georganiseerd over de circulaire economie. Ook worden wederom de Circular Awards uitgereikt. Een activiteit aanmelden of je idee indienen voor een award kan vanaf nu.

De Circular Awards worden georganiseerd door het Versnellingshuis Nederland Circulair en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Vanaf deze maand zoeken zij voor de zevende keer innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Nieuw dit jaar is een prijs voor circulaire ketensamenwerking: de Circular Chain Award. Welke samenwerking tussen ondernemers dient als voorbeeld voor andere initiatieven? Daarnaast wordt er in 2024 ook één persoon in het zonnetje gezet die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de circulaire transitie in Nederland. Wil je meedoen of meer informatie over deze awards? Kijk dan op de website van Week van de Circulaire Economie 

Podium voor circulair
Het doel van de Week van de Circulaire Economie? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met circulariteit. Dit gebeurt vanuit verschillende circulaire hubs verspreid over het hele land en natuurlijk bij bedrijven, organisaties en ondernemers op locatie.

Organiseer je eigen event!
Wil jij ook meedoen door een evenement te organiseren? Dat kan! Zet je deuren open. Organiseer een workshop of een themasessie waar je de diepte in duikt. Meld je aan! Heb je een ander leuk idee? Wil je overleggen of iets in samenwerking organiseren? Mail dan naar Nina Dorigo, de projectleider van Circulaire Hub Regio Stedendriehoek via n.dorigo@regiostedendriehoek.nl.