Afbeelding van rijtjeshuizen met zonnepanelen
RES

Liander en gemeente Apeldoorn werken samen aan een sterker stroomnet

18 december 2023

Netbeheerder Liander en de gemeente Apeldoorn werken samen aan het versterken van het elektriciteitsnet. Ze maken afspraken over het leggen van extra kabels en het plaatsen van nieuwe elektriciteitshuisjes. De toename van het aantal woningen, zonnepanelen en warmtepompen maakt het noodzakelijk het stroomnet te vergroten. Zo worden storingen voorkomen en blijft iedereen zeker van energie.

Gemeente en Liander hebben hiervoor een nieuwe overeenkomst gesloten. Het elektriciteitsnet is te klein om de toekomstige vraag en aanbod van energie te verwerken. In Apeldoorn en omgeving komen er daarom ongeveer vijfhonderd elektriciteitshuisjes bij. Zo blijft iedereen zeker van energie. Daarnaast worden er 225 bestaande huisjes aangepast. Dit gaat meerdere jaren duren en het gebeurt niet allemaal in een keer.

Liander en de gemeente bekijken de komende maanden waar en wanneer de eerste nieuwe huisjes geplaatst worden. Door de samenwerking tussen Liander en de gemeente kan een buurt in één keer worden aangepakt. Hierdoor is er zo min mogelijk vertraging en overlast. Ook één op één vervangingen en bijplaatsen blijven doorgaan. De omwonenden ontvangen meer informatie als bekend is waar gewerkt wordt aan een sterker stroomnet.

Bekijk hier de veelgestelde vragen over het volle stroomnetwerk

Dit artikel is afkomstig van één van de partners van de RES Regio Stedendriehoek.