Landelijk wetenschapsfestival Expeditie Next in 2024 naar de regio

11 mei 2023

Het landelijke wetenschapsfestival Expeditie Next komt in 2024 naar onze regio. Naar Zutphen welteverstaan. Tijdens dit festival worden basisschoolkinderen warm gemaakt voor wetenschap in de breedste zin van het woord. Het festival is op woensdag 1 mei 2024, midden in de meivakantie.

De editie van Expeditie Next 2023 was op 3 mei in Middelburg en te gast waren onder meer ruimtevaarder André Kuipers, boswachter Tim (bekend van tv) en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge.

Geen universiteit nodig

Expeditie Next is een wetenschapsfestival om kinderen zo jong mogelijk te interesseren voor wetenschap. Om ze te laten weten dat niet iedereen aan de universiteit hoeft te studeren om wetenschapper te worden. En kinderen moeten zien en vooral ervaren dat wetenschap letterlijk op straat is te vinden. De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) organiseert het festival in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Over Expeditie Next

Tijdens Expeditie Next gaan kinderen onder leiding van de fictieve professor Nova Next en haar zes vrienden op expeditie door de binnenstad van Zutphen vol activiteiten als experimenten, live-onderzoek en mini-colleges. Zo komen de kinderen in aanraking met allerlei wetenschappers over de meest uiteenlopende thema’s van deze tijd. Denk maar aan de klimaatcrisis, pandemieën, sociale ongelijkheid of de digitale wereld.

Meer info is te vinden op de website van Expeditie Next

Gerelateerd
Meer berichten