Gemeentehuis Voorst, Z!E
Slimme Groene Verstedelijking

Kennissessie: Succesvol aan de slag met circulair bouwen in de woondeal!

7 september 2023

Op welke manier draag jij als ambtenaar in jouw gemeente bij aan een toekomstbestendige en integrale uitvoering van de woondeal? Hoe draag jij bij aan de koppeling van opgaven die binnen woningbouw samenkomen? Regio Stedendriehoek nodigt je uit om samen aan de slag te gaan tijdens deze inspirerende bijeenkomst op 12 oktober.

Toekomstbestendige woondeal

Ambities voor de woningbouw vanuit de rijksoverheid en Regio Stedendriehoek komen samen in het programma Slimme Groene Verstedelijking, waar de woondeal onderdeel van is. De uitvoering van dit programma in de Regio Stedendriehoek is een uitdaging voor ons allemaal. In de realisatie lopen we beslist tegen de spagaat aan om de verschillende opgaven als klimaatadaptatie, betaalbaarheid, beschikbaarheid en circulariteit te combineren. Om deze meervoudigheid van opgaven als kans te zien, is een nieuwe vorm van organiseren en samenwerken met collega ambtenaren en partners in de keten essentieel. Een transitie in denken en doen. Hoe doe je dat als ambtenaar of als bestuurder? Wat betekent dit anders samenwerken voor jouw werk en wat is al bewezen succesvol? Daarover laten wij ons op 12 oktober leiden door pioniers en betrekken we de geleerde lessen op onze eigen samenwerking.

Inspiratie en handvatten voor actie

Regio Stedendriehoek deelt inspiratie en handvatten voor jou als ambtenaar om succesvol aan de slag te gaan. Uniek aan dit programma is dat we aan de hand van het geprezen filmverhaal van pionier Interface gaan ervaren dat het al kan. We ontdekken welke inzichten we uit deze nieuwe manier van samenwerken kunnen halen ook voor overheden door het RVO-programma DuurzaamDoor. Afsluitend leren we van de do’s en don’ts uit het ambitieuze circulaire sloopproject Prinsenhof A van Provincie Gelderland,waarin het oude kantoorpand gedemonteerd werd voor hergebruik. Projectleider Maik Knuiman, betrokken bij het project van begin tot eind, sleepte er de Circular Award Public 2023 mee binnen. Aan de hand van deze inspiratie bepalen we met elkaar wat we morgen al samen kunnen gaan doen.

Kom ook op 12 oktober en schrijf je nu hier in! (inschrijving is gesloten)

Datum: 12 oktober 2023
Tijd: Inloop 12:30 uur, programma van 13.00 tot 17:00 uur
Locatie: Gemeentehuis Voorst, H.W. Iordensweg 17, Twello

Programma

  • Opening en toelichting renovatie Gemeentehuis Voorst door wethouder Rosmarijn Boender  
  • Toelichting Duurzaam Door; kennistafel voor pionierende ambtenaren 
  • Anders denken, anders doen met de documentaire Beyond Zero 
  • Circulair ver(nieuw)bouw: lessen uit de praktijk met de winnaar van de Circular Award Public 2023: Maik Knuiman van Provincie Gelderland 
  • Wat hebben we geleerd en hoe gaan we verder? 
  • Netwerkborrel en napraten 

Nieuwsgierig? 

Voor dit programma werken we samen met experts van het platform 100 Months to Change en DuurzaamDoor. Zie hier wat leiders zeggen over de documentaire Beyond Zero. Lees hier het artikel uit Binnenlands Bestuur over DuurzaamDoor. 
Zie hier een korte aftermovie van het Prinsenhof A project van Provincie Gelderland. 

Samen maken we het programma Slimme Groene Verstedelijking succesvol en daarmee de regio toekomstbestendig voor onze inwoners én toekomstige generaties!