Webinar

Online Programma: Samen werken aan complexe opgaven

1 mei 2020

Waarom is het samenwerken vanuit netwerken zo belangrijk voor het oplossen van complexe opgaven? Hoe kun je meer grip krijgen en houden op deze ‘wicked problems’? In dit online programma krijg je kennis en handvatten aangereikt in de vorm van videomasterclasses, papers en een podcast.

In mei 2020 gingen professionals vanuit overheid, onderwijs en bedrijfsleven vier weken aan de slag met vragen als: Hoe werk je effectief samen in netwerken, hoe organiseer dit en wat vraagt dit van leiderschap? Rondom deze vragen kregen de deelnemers kennis en handvatten aangereikt, bestaande uit:

Papers van emeritus-hoogleraar Leo Witvliet (Nyenrode Business University) en Marco Mud (adviseur en medeontwikkelaar van het programma)
Online podcast en videomasterclasses
Toepassing in eigen praktijk met huiswerkopdrachten
Interactieve live webinars
Persoonlijke feedback en ondersteuning
Netwerk van professionals in de regio die werken aan complexe opgaven
Slotbijeenkomst aan het eind van het programma en meet up na een half jaar
Literatuurlijst

Wil jij ook meer grip krijgen op complexe opgaven? Een deel van het kennismateriaal van dit programma is nu beschikbaar voor iedereen.

Het online programma ‘Samenwerken aan complexe opgaven’ is een korte variant van de post hbo-opleiding Ondernemend Leiderschap voor Netwerkorganisaties, ontwikkeld door Activity Project Management Services en Saxion, aangeboden door de toenmalige Cleantech Regio.

Week 1: Introductie

Introductie van het programma: context complexe vraagstukken, samenwerken in netwerken en de toenmalige Cleantech Regio.

Week 2: Wat zijn complexe opgaven?

Wat zijn complexe opgaven? Waar komt complexiteit die organisaties zo treft vandaan? Hoe organiseer je samenwerking en (tijdelijke) netwerkorganisaties?

Webinar 1: Online masterclassprogramma 'Samen werken aan complexe opgaven'

Week 3: Grip op complexe opgaven

Hoe krijg ik en houd ik grip op complexe opgaven? Waarom is lerend organiseren hier een sleutel bij?

Webinar 2: Online masterclassprogramma 'Samenwerken aan complexe opgaven'

Week 4: Complexe opgaven en leiderschap

Waarom is leiderschap essentieel bij het aanpakken van complexe opgaven? Wat zijn belangrijke competenties van de leider van complexe opgaven?

Webinar 3: Online masterclassprogramma 'Samenwerken aan complexe opgaven'