Webinar

MKB webinar: Personeelsmanagement

28 mei 2020

Wat kun je doen op het gebied van personeelsmanagement om je bedrijf voor nu en de toekomst gezond te houden? Hierover gingen drie sprekers met elkaar in gesprek tijdens dit webinar van de reeks ‘De Blik Vooruit’ op 28 mei 2020.

Jeroen Kroese (directeur JAKO AG), Niels Mulder (eigenaar NielZ Café/ Restaurant) en Hilde Wieland (manager HR bij Drukwerkdeal) delen vanuit eigen ervaringen mooie voorbeelden en 5 Do’s.

Jeroen Kroese is directeur bij JAKO en stond in het verleden aan het roer van KonnecteD. Hij is expert op het gebied van rendement van geluk zowel zakelijk als privé. De balans tussen mensen en organisatie heeft altijd zijn aandacht en hij is ervaringsdeskundige op het gebied van Leven Lang Leren.
Niels Mulder is ondernemer en eigenaar Nielz café/ restaurant.
Door de coronacrisis is hij een deel van zijn personeel tijdelijk gaan uitlenen aan andere bedrijven.
Hilde Wieland is manager HR bij Drukwerkdeal.
Hoe houdt zij in deze tijden personeel betrokken en waar loopt ze tegen aan? ‘Juist nu is het belangrijk om oog voor de medewerkers te hebben’.

5 Do’s:

 1. Laat medewerkers en netwerk meedenken over de uitdagingen waarvoor je staat
  Deel waar je mee bezig bent. Waar loop je tegenaan?
  Stel je hierin ook kwetsbaar op en betrek hen bij het zoeken naar oplossingen.
 2. Kijk vooruit en maak een (back up) plan
  Hoe houden we mensen, in deze situatie van veel thuiswerken, betrokken bij het werk? Wat gaan we doen als zich weer een lockdown voordoet?  Bespreek dit met elkaar en creëer duidelijkheid en draagvlak onder het personeel.
 3. Communiceer open en eerlijk
  Wees transparant over ontwikkelingen in het bedrijf. Welke zorgen zijn er? Welke verwachtingen zijn er in deze situatie naar elkaar en welke (werk)afspraken maken we?
 4. Bouw een team en creëer (online) momenten met medewerkers
  Stuur een kaartje met een persoonlijke tekst, ga samen vrijwilligerswerk doen of organiseer een online vrijdagmiddagborrel met een bingo.
 5. Zorg voor 1 op 1 contact
  Spreek elkaar niet alleen via video in teamoverleggen, maar zorg voor persoonlijke contactmomenten. 1 op 1 (video)bellen en hopelijk binnenkort, waar mogelijk, weer meer live.

Mkb webinars De Blik Vooruit

Hoe kun je als ondernemer deze roerige tijden benutten om toekomstbestendiger te worden? Cleantech Regio organiseerde in het najaar van 2020 samen met Kennispoort Regio Zwolle en Novel-T de reeks webinars De Blik Vooruit. De webinars geven kennis, tips en adviezen op verschillende innovatiethema’s.