Remanufacturing als verdienmodel: Hoe begin je vandaag?

Tijdens deze online sessie delen wij hoe je remanufacturing concreet in de praktijk brengt. We doen dit vanuit de “Remanufacturing Routekaart” (download hier) waarin praktijkervaringen uit de (MKB) maakindustrie (o.a. Vanderlande, ATD, ASML, etc) zijn gebundeld naar een voorspelbare en gestructureerde aanpak.  

 

Remanufacturing roept soms associaties op met eenvoudige tweedehands verkoop, waarbij oude producten simpelweg worden opgelapt en doorverkocht. Het tegendeel is waar! Het is een strategische koers die maakbedrijven helpt nieuwe circulaire verdienmodellen te ontwikkelen. Door het herstellen en verbeteren van bestaande producten, differentieer je aanbod en speel je tegelijkertijd in op de groeiende vraag naar duurzamere oplossingen. 

 

Remanufacturing biedt niet alleen een antwoord op de groeiende vraag naar circulaire economie, maar opent de deur naar directe business kansen. Het biedt je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het dagelijkse gebruik van je product en een nauwere band te ontwikkelen met je eindgebruikers en je verkooppartners (zoals dealers). 

Wil je aan de slag met remanufacturing, maar weet je niet hoe? Of ben je gestart met remanufacturing en wil je de volgende stappen zetten naar een rendabel en onderscheidend verdienmodel? Meld je dan nu aan!  

Datum: donderdag 14 maart
Tijd: 9.00-10.30 uur
Locatie: online 

Aanmelden: via egbert@maaklos.nl 

Link naar de sessie: meet.google.com/wqc-zvev-gcc