Cursus: De kracht van de kringloop in de veehouderij – dag 2

Vraag jij je af hoe je jouw melkveebedrijf duurzaam ontwikkelt in een veranderend agrarisch landschap? Vraag jij je af of je nog voldoende opbrengst kunt halen met de verplichte verlaging van dierlijk stikstof zonder extra kosten te maken?

Het integreren van kringloop-denken in je bedrijfsvoering kan een oplossing bieden voor de uitdagingen waar je bedrijf voor staat. In deze tweedaagse verdiepingscursus en 1 op 1 advies helpen wij je op deze manier naar je bedrijf te kijken en te ontdekken waar voor jou de winst zit.

We combineren theorie met praktijkervaringen tijdens een bedrijfsbezoek. Ook bieden we je 1 op 1 advies inclusief een bedrijfsbezoek om te adviseren op jouw bedrijfsvraag.

DAG 2: Verdienen met de kracht van de kringloop – 11 april 2024

Locatie:
De Melkbrouwerij
Doldermansweg 1, 7434 RD Lettele
https://www.melkbrouwerij.nl/

Tijd:
10.00 – 15.30 uur (incl. lunch, koffie en thee)

Aan de orde komt:

  • Bespaarmodellen: de kunst van het weglaten
  • Op welke manier kunnen landschap en biodiversiteit mijn bedrijfsmodel versterken?
  • Inzoomen op vragen als: hoever kun je terug met eiwit in het voer? (minder belasting koe, minder mest). Hoe houd je je koeien gezond en verminder je je N-overschot?
  • Advies op jouw bedrijfsvraag en sparren met collega’s

Begeleiding & Organisatie

De inhoudelijke begeleiding wordt verzorgd door Theo Nieuwenhuis, voormalig melkveehouder en adviseur op het gebied van bodem en kringlooplandbouw en akkerbouwer in Didam. Programma-begeleiding wordt verzorgd door Heidi Uenk.

Er is plek voor maximaal 10 personen.