Bijeenkomst Dealen met de Green Deal

Grote bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met schaarser en duurder wordende grondstoffen. Dat komt zowel door de tekorten als door politieke acties van andere landen, zoals de oorlog in de Oekraïne.

Daar bovenop komt de steeds strengere duurzaamheidswetgeving oa vanuit Europa. Dat betekent veel maatregelen en gedoe voor de OEM’ers, maar dus ook voor hun
toeleveranciers, want ze zullen die maatregelen door schuiven in hun toeleveringsketen. Als MKB-maakindustrie krijgt u met deze regels te maken direct of indirect. Het is een uitdaging, maar het kan meteen een kans betekenen!

Hoe? Dat hoort u op 31 oktober as.

Om een goed beeld te geven welke duurzaamheidswetten er aan (dreigen te) komen organiseren Koninklijke Metaalunie en de Verenigde Maakindustrie Oost in samenwerking met de partners binnen Boost Circulair deze bijeenkomst.
U krijgt informatie over termen zoals GRI, CSRD, Ecodesign, ESG en CO2 beprijzing en u krijgt het inzicht over hoe u dit efficiënt kunt inrichten en organiseren om voorbereid te zijn. We nemen u ook mee in de kansen die het biedt om als bedrijf uw toegevoegde waarde te vergroten als toeleverancier.

Studenten van Hogeschool Saxion helpen u inzicht te krijgen waar uw bedrijf nu staat ten opzichte van deze ontwikkelingen en welk handelingsperspectief u heeft. Tegelijkertijd helpt u deze studenten met hun afstuderen en biedt dit ook kansen om met toekomstig personeel in contact te komen.

Datum 31 okt
Tijd 14:30
Locatie
The Compound Company, De Ossenboer 1 Enschede