In de Stedendriehoek worden vele mooie en lekkere producten gemaakt, verwerkt en geconsumeerd.
Ondernemers en overheden willen samen met andere partijen de afzet en consumptie van regionale producten vergroten. Hoe doen we dat?
Hoe versterken we de rechtstreekse afzet naar consumenten en de diverse nichemarkten? En wat is nodig om de grote marktpartijen en hun vraag naar volumes te bedienen?
Programma
13.00 Inloop met koffie en thee
13.15 Welkom
Met onder meer Jeroen van der Veen, general manager van Thermen Bussloo, over de ambitie van Bussloo om meer lokaal voedsel te gebruiken.
13.30 Aanbod van regionale producten in onze regio, waar gaat het om?
Beeld van actueel aanbod korte ketens in onze regio – door AERES Hogeschool
AERES Hogeschool doet momenteel onderzoek naar het huidige aanbod van regionale producten in onze regio. AERES maakt gebruikt van beschikbare data en deelt de stand van zaken en (voorlopige) inzichten met ons.
Wat valt ons op? Wat ontbreekt nog in het aanbod?
Kansen en adviezen: waar zouden we op in moeten zetten? – door WUR
WUR interviewt momenteel ondernemers en andere stakeholders over hun visie, plannen en wensen. WUR neemt ons mee in hun voorlopige conclusies en adviezen.
14.00 Succesvolle ketensamenwerking rond Landgoed Velhorst – door Winny van Buuren
Winny van Buuren runt samen met man Arjen van Buuren een natuurinclusief biologisch gemengd bedrijf op Landgoed Velhorst van Natuurmonumenten. Zij produceren diverse regionale producten en werken daarbij nauw samen met allerlei andere ketenpartijen. Een inspirerend voorbeeld.
14.45 Pauze
15.00 Samen aan de slag, naar meer korte keten samenwerking in deze regio
– Welke acties willen we samen ondernemen, wat is onze ‘agenda’?
– Hoe komen we tot afspraken tussen producenten en afnemers, zowel in de meer kleinschalige nichemarkt als voor de grote volumes?
16.00 Borrel