Zero Waste Winter Week Apeldoorn

Van 3 tot en met 9 november 2024 vindt in Apeldoorn de Zero Waste Winter Week plaats, met als thema “Stijlvol & Slim: betaalbare feestdagen met een groene twist.” Tijdens deze week organiseert Stichting Zero Waste Apeldoorn samen met diverse lokale organisaties allerlei activiteiten voor jong en oud, waarbij betaalbaarheid, plezier en duurzaamheid samenkomen. Hiermee inspireert de stichting Apeldoornse inwoners de winterse feestdagen milieuvriendelijk en betaalbaar door te komen zonder in te leveren op gezelligheid.
Feestelijk én duurzaam programma
De Zero Waste Winter Week wordt op zondag 3 november in stijl gestart met een Kerst-ruilbeurs in kringloopwinkel Rataplan. Een dag later is in kerk De Hofstad een Winter & Feest Kledingruil Party en op vrijdag 8 november wordt bij Buurthuis Maasstraat een Speelgoedruilbeurs georganiseerd. Naast deze ruilbeurzen, die deelnemers gratis voorziet van ‘nieuwe’ spullen om de feestdagen stijlvol en slim door te komen, zijn er ook creatieve workshops voor jong en oud, een filmavond bij Gigant, een proeverij bij Het Achterom en een webinar over duurzaamheid op het werk. Het hele programma is te bekijken op www.zwwap.nl.
Doe mee
Stichting Zero Waste Apeldoorn roept elke Apeldoorner op om mee te doen aan de activiteiten in de themaweek. Zo maken we samen van ‘de dure feestmaand’ een ‘duurzame feestmaand’. Fijn voor de portemonnee en fijn voor de aarde. Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar sommigen hebben beperkte plek. Een plek reserveren kan via de website.
Over Zero Waste Apeldoorn
Zero Waste Apeldoorn zet zich al zes jaar in om bij te dragen aan een circulaire gemeente waar afval niet bestaat. Met een groeiende community en diverse lokale samenwerkingen stimuleert de stichting bewoners om bewuster om te gaan met consumptie en afval.