Vacature

Programmamanager Energiesysteem van de Toekomst, 32 uur (m/v/x)

8 oktober 2024

Ben jij een gedreven professional met een passie voor duurzame energie en regionale ontwikkeling? Wil je een cruciale rol spelen in het vormgeven van de energievisie van onze regio? Dan is deze vacature iets voor jou!  

Als programmamanager Energiesysteem van de Toekomst inclusief Regionale Energie Strategie (RES) ben jij de motor achter een gedragen energievisie en een herijkte RES.  

Je zorgt ervoor dat energie als integraal onderdeel wordt meegenomen in het ruimtelijk ontwikkelperspectief van de regio. Dit betekent dat je niet alleen strategisch meedenkt, maar ook zorgt voor een goed bestuurlijk proces en effectief stakeholdermanagement. 

 Wat ga je doen?  

Je werkt nauw samen met het programmateam. Je stuurt het team aan, zorgt voor heldere communicatie en monitoring, en faciliteert samenwerking tussen diverse belanghebbenden. Jouw leiderschap en organisatorische vaardigheden zijn essentieel om de energiedoelstellingen te behalen en de regio klaar te stomen voor de toekomst.  

Je bewaakt de voortgang van de plannen, beheert het budget en stemt de benodigde inzet af. Binnen het team werk je nauw samen met verschillende projectleiders en adviseurs op het gebied van energiesystemen, ruimtelijke ordening, communicatie en lokaal eigendom.  

Je hebt goed zicht op wat er speelt in de regio en weet wat van belang is voor het energiesysteem van de toekomst. Daarnaast onderhoud je contacten met regionale en landelijke stakeholders en ben je hun aanspreekpunt, zowel op ambtelijk als bestuurlijk niveau. Je houdt de voortgang scherp in de gaten en stuurt bij waar nodig. Samen werken we aan impact in de energietransitie en het succes van de regio Stedendriehoek.  

Wie zijn wij?  

Naast de samenwerking met de collega’s van het kernteam binnen het programma Energiesysteem van de Toekomst heb je veel contact met de programmamanagers van de andere programma’s van de Regio Stedendriehoek. Jullie werken nauw samen aan het regionaal ontwikkelperspectief 2050 waar jij vanuit jouw programma je steentje aan bijdraagt.  

Binnen de organisatie heerst een open sfeer. We werken plaatsonafhankelijk waarbij er sprake is van een grote mate van zelfstandigheid. Maar we zoeken elkaar regelmatig op in ons innovatieve en duurzame kantoor in Deventer of elders in de regio. Drie keer per jaar organiseren we een teambijeenkomst. Die momenten gebruiken we soms voor inhoudelijke onderwerpen maar ook om elkaar informeel te ontmoeten. Eén keer per maand organiseren een aantal collega’s een altijd gezellige Domibo (de donderdagmiddag borrel).  

Dit is wat we je bieden  

Het salaris is afhankelijk van je relevante ervaring en is maximaal € 7.325,00 bruto per maand (schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek.  

De Regio Stedendriehoek is een netwerkorganisatie. Dit betekent dat je in dienst komt bij de gemeente Apeldoorn of Deventer en gedetacheerd wordt naar de Regio Stedendriehoek. Als je al werkzaam bent bij één van de gemeenten die zijn aangesloten bij de Regio Stedendriehoek dan wordt je van daaruit gedetacheerd. De secundaire arbeidvoorwaarden van de gemeente waar je in loondienst komt zijn ook voor jou van toepassing en je krijgt een laptop en telefoon in bruikleen.  

Wij bieden je een functie voor 32 per week. In eerste instantie wordt er een overeenkomst afgesloten voor de duur van een jaar. Bij tevredenheid aan beide kanten wordt je contract en de detachering verlengd.  

De Regio Stedendriehoek is partner van het Business Innovatie Centrum en gevestigd in Gebouw X op het terrein van de voormalige Gasfabriek aan de Zutphenseweg 6 in Deventer. Dat is je standplaats, maar we werken plaatsonafhankelijk. Je kunt gratis parkeren op het terrein of je (OV) fiets daar veilig stallen. Leuk om te weten dat ons gebouw is genomineerd voor de Deventer Architectuurprijs 2024!  

Dit neem je mee:  

  • Een afgeronde HBO-opleiding met WO werk- en denkniveau en ervaring met complexe ruimtelijke opgaven; kennis van de energietransitie is een pré.
  • Vaardig in het verbinden van mensen, perspectieven en kennisgebieden en het stimuleren van samenwerking binnen het team.
  • Helicopterview en sterk in procesanalyse binnen een dynamische en politiekbestuurlijke context.
  • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en in staat om met verschillende stakeholders samen te werken.
  • Stressbestendig, resultaatgericht, bestuurlijk sensitief en flexibel beschikbaar.

Dit zijn wij  

De Regio Stedendriehoek is een kleine organisatie die in touw is voor bijna een half miljoen Nederlanders. Dat zijn de inwoners van acht gemeenten in mooie streken van de Veluwe, Salland, IJsselvallei en Achterhoek. Zij willen samen met ondernemers en kennisinstellingen zorgen dat het leven in de regio goed blijft: de steden en dorpen, het landelijk gebied, werk en opleiding, verkeer en transport, ons energiesysteem en alles wat we om ons heen zien. Het doel is dat we hier samen een goed leven hebben, ook de generaties na ons. Een grote verantwoordelijkheid die steeds meer vraagt om groot denken. Waar het onmogelijk lijkt om alles goed te doen omdat het een het ander in de weg zit, gaan we het gesprek aan: hoe kan het wél? De regio wordt betaald door de gemeentes maar staat bol van de projecten en samenwerkingsverbanden met allerlei partners. Het is een echte netwerkorganisatie met een enorme dynamiek.  

En wie ben jij?  

Als je enthousiast bent over deze vacature dan vinden we het leuk om met je in contact te komen. Reageer uiterlijk 31 oktober en stuur je motivatiebrief en cv naar vacature@regiostedendriehoek.nl. We plannen de eerste gesprekken op dinsdag 12 november.  

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Matthijs van der Jagt, programmamanager EvdT & RES, via telefoonnummer 06 21706169 of e-mailadres m.vanderjagt@regiostedendriehoek.nl