Regionale fietscampagne

Om inwoners aan te moedigen de fiets te pakken en de auto vaker te laten staan, werken wij aan een fietscampagne. Hiermee zetten wij in op het verminderen van files en uitstoot van uitlaatgassen. Ook is fietsen beter voor je gezondheid, zowel voor lichaam als geest, met als bijkomend voordeel dat vaker de fiets pakken ook financieel aantrekkelijk is. De campagne bestaat uit meerdere onderdelen en richt zich onder andere op deze doelgroepen:
– Ouders die hun kinderen naar school brengen
– Winkelend publiek in stads-/dorpscentra
– Woon-werkverkeer
Om hen aan te spreken, hebben wij in elke gemeente inwoners gefotografeerd. Deze foto’s zijn als regionale versie binnen de landelijke ‘Da’s zo gefietst’-campagne gebruikt op posters langs wegen, lokale kranten en online.

Actie om woon-werkverkeer in Deventer te stimuleren de fiets te pakken

Naast deze uitingen werken wij ook aan andere acties. We werken met scholen samen om veilig fietsen te stimuleren, kijken hoe we in winkelcentra de fiets de boventoon kunnen laten voeren en hoe de forens bijvoorbeeld de A50 kan mijden door de fiets te pakken.

Meedoen?

Wil jouw school, bedrijf of winkel hier ook meer aandacht aan geven? Neem dan contact op met Jesse van Eijden, projectleider van de fietscampagne.

Jesse van Eijden

Projectleider mobiliteit