Vacature

Programmasecretaris

14 september 2023

Dit zijn wij

De Regio Stedendriehoek is in touw voor bijna een half miljoen Nederlanders: de inwoners van acht gemeenten in mooie streken van de Veluwe, IJsselvallei en Achterhoek. Zij willen met ondernemers en kennisinstellingen zorgen dat de regio goed blijft draaien: steden en dorpen, het landelijk gebied, werk en opleiding, verkeer en transport, ons energiesysteem en onze leefomgeving. Dat gaat niet vanzelf! Daarom gaan we het gesprek aan, als het onmogelijk lijkt om alles goed te doen, hoe kan het dan tóch? De regio staat bol van projecten en samenwerkingsverbanden met allerlei partners. Onze organisatie is ingericht in zes programma’s, elk met een manager en een secretaris. Een van deze secretarissen krijgt binnen de organisatie een andere rol. Daarom komt diens baan vrij en zoeken we een nieuwe collega.

Dit doe jij in ons team

Als programmasecretaris bied jij inhoudelijke, praktische en netwerkondersteuning op een breed, strategisch onderwerp. Je werkt intensief met de programmamanager samen om het ‘bedrijf’ van het programma draaiende te houden. Jij signaleert kansen en bedreigingen en zorgt dat we daar goed mee omgaan. Soms verandert een plan of prioriteit, dan beweeg jij mee in de onderliggende organisatie. Je zorgt voor strakke proces- en activiteitenplanning, hebt alle informatie op orde en levert actuele overzichten. Je ondersteunt bij het verlenen van opdrachten, financiële monitoring en zakelijke afhandeling. Je faciliteert en organiseert overleg, workshops en andere bijeenkomsten, denkt mee over vorm en inhoud en regelt gastvrijheid. Je helpt ook mee bij communicatie over projecten en thema’s, bijvoorbeeld online. Het meer secretariële deel van het werk is gericht op bestuurlijk overleg en werkgroepen.

Dit ben jij in je werk

Je schakelt met collega’s, bestuurders, ondernemers, en inwoners. Allemaal mensen met hun eigen invalshoek en verschillende achtergronden. Daar komen jouw communicatieve en sociale vaardigheden van pas. Jij bent zelfstartend: je neemt de programmamanager werk uit handen en ziet zelf waar kansen liggen. Je houdt van structuur, vooruit kijken en nadenken over prioriteiten en werkvolgordes. Je vernieuwt graag, bent doortastend en schiet niet snel in de stress door alle borden die je draaiend houdt. Door wat jij dagelijks doet, zijn verbindingen sterker, lopen processen en projecten soepel en kunnen collega’s met elk hun vakgebied en rol, zich beter focussen en efficiënt werken. Een praktisch punt: het is belangrijk om te weten dat dit werk niet standaard 9 tot 5 is. Bijeenkomsten waar jij een rol hebt, vinden regelmatig ’s avonds plaats.

Waarom is dit de baan voor jou

De mix van inhoudelijk en organisatorisch werk maakt deze baan interessant. De baan past bij jou als je graag onderweg bent in een dynamisch netwerk en een wijde regio. Bovendien draag jij, door te werken aan grote opgaven in de regio, bij aan maatschappelijke ontwikkelingen en dus onze toekomst. De voldoening in dit werk zit naast de maatschappelijke relevantie, ook in je schakelrol. Wat jij doet is onmisbaar voor het bereiken van onze doelen. Wij zoeken iemand met een afgeronde MBO4 opleiding en hbo werk- en denkniveau op het gebied van bedrijfsadministratie, secretarieel of managementassistent. Je hebt gevoel voor ambtelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen en hoe je daarin soepel beweegt. Je zorgt dat je snel weet waar het over gaat in het programma.

Dit krijg jij ervoor terug

Je krijgt bij ons alle ruimte om te laten zien wat je waard bent. We verwelkomen jou in een gedreven team waarin we met plezier vooruit bewegen en je snel wegwijs maken. Je krijgt een salaris vanuit schaal 9 van de gemeente cao. We maken goede afspraken over een werkweek die past bij jouw ritme en privéleven. Je werkt deels thuis, op locatie en in het kantoor van de regio: een dynamische werkplek met tal van organisaties en ondernemers op het Gasfabriekterrein aan de Zutphenseweg in Deventer.

Hoe solliciteer je?

Het is een dienstverband voor 36 uur in de week, waarbij we je meteen een jaarcontract aanbieden en daarna samen kijken of we verder gaan. Wil je met ons verkennen of jij matcht met deze baan en met ons? Welkom! Je solliciteert via e-mail naar vacature@regiostedendriehoek.nl. Dat kan tot 5 oktober. Vertel erbij wat je aanspreekt in deze baan en we zijn benieuwd naar je professionele en vakmatige achtergrond. De gesprekken vinden plaats in de week van 9 t/m 13 oktober.

Heb je nog vragen?

Wil je in de tussentijd contact? Dat kan, bel dan Evelyne van de Vlekkert, 06-46846006 .