Vacature

Strategisch communicatieadviseur (m/v/x)

7 juni 2024

Ben jij een ervaren communicatieadviseur en ben je maatschappelijk betrokken? Zie jij kansen om onze prachtige regio vooruit te helpen door middel van communicatie? Schakel je moeiteloos tussen strategie en uitvoering? En voel je je thuis in onze regio en in de werelden van gemeenten, onderwijs, ondernemers, waterschappen en andere stakeholders? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Dit zijn wij: Regio Stedendriehoek

De Regio Stedendriehoek is een kleine organisatie die in touw is voor bijna een half miljoen Nederlanders. Dat zijn de inwoners van acht gemeenten in mooie streken van de Veluwe, IJsselvallei en Achterhoek. Zij willen samen met ondernemers en kennisinstellingen zorgen dat in de regio alles goed blijft draaien: de steden en dorpen, het landelijk gebied, werk en opleiding, verkeer en transport, ons energiesysteem en alles wat we om ons heen zien. Het doel is dat we hier samen een goed leven kunnen hebben, ook de generaties na ons. Een grote verantwoordelijkheid die steeds meer vraagt om groot denken. Waar het onmogelijk lijkt om alles goed te doen omdat het een het ander in de weg zit, gaan we het gesprek aan: hoe kan het wél? De regio wordt betaald door de gemeentes maar staat bol van de projecten en samenwerkingsverbanden met allerlei partners. Het is een echte netwerkorganisatie. In die groeiende dynamiek moet je beschikken over goede, consistente communicatie. Het team dat dit dagelijks levert is nu te klein en daarom zoeken we er snel een collega bij die net als wij houdt van een verbindende, directe stijl van communiceren.

 

Dit doe jij in ons team

Als onderdeel van ons kleine maar krachtige communicatieteam, neem jij een coördinerende rol op je. Je werkt aan het positioneren van de Regio Stedendriehoek als dé plek om te wonen en te werken in Oost-Nederland. Je bent betrokken bij programma’s zoals de Regionale Energiestrategie en Vitaal Landelijk Gebied, en werkt nauw samen met diverse stakeholders.
Je zorgt ervoor dat onze corporate communicatie altijd up-to-date is en ondersteunt programmamanagers met een integrale blik op communicatie en participatie. Bovendien ondersteun je de programmamanagers en de regionale lobbyist in hun communicatiebehoeften en draag je bij aan de ontwikkeling van diverse communicatiemiddelen en -activiteiten.

Dit vragen we van je

Jij bent een hands-on communicatieadviseur en een stevige gespreks- en adviespartner. Je bent creatief en denkt mee, maar bent ook zakelijk als dat nodig is en kunt goed prioriteren. Je kunt verbinden en bent in staat vanuit een advies op te stellen, over te brengen en ook met succes uit te voeren. Je vindt het leuk om collega’s te helpen om zelf beter te communiceren. Creatieve oplossingen en originele invalshoeken bedenken is voor jou vanzelfsprekend en je bent niet bang om je nek uit te steken. En uitstekend begrijpelijk en lezersgericht schrijven? Dat kunnen wij wel aan jou overlaten.

  • Je hebt een afgeronde opleiding Communicatie op hbo- of wo-niveau
  • Je hebt ervaring met interne en externe communicatie, waaronder pers en media
  • Je beschikt over gevoel voor bestuurlijke, politieke en maatschappelijke verhoudingen
  • Je hebt inzicht in het functioneren van regionale samenwerking, de functionele verhoudingen daarbinnen en de bestuurlijke implicaties van communicatie
  • Je bent nuchter, praktisch, gezond nieuwsgierig en proactief
  • Je stelt kritische vragen, werkt gestructureerd en hebt een stevige persoonlijkheid

 

Dit bieden we je

Wij bieden je een functie voor 4 dagen per week (32 uur) in een kleine netwerkorganisatie. In eerste instantie wordt er een overeenkomst afgesloten voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Je krijgt een salaris vanuit schaal 11 van de gemeente cao. Het salaris bedraagt minimaal € 4.211 tot maximaal € 5.997 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. We maken goede afspraken over een werkweek die past bij jouw ritme en privéleven. Je werkt deels thuis, op locatie en in het kantoor van de regio: een dynamische werkplek met tal van organisaties en ondernemers op het Gasfabriekterrein aan de Zutphenseweg in Deventer.

 

Dit is handig om te weten

Neem voor meer informatie over de vacature contact op met Maaike Reijlink, via 06 – 43 04 73 57 of m.reijlink@regiostedendriehoek.nl.

 

Reageren?

Mail je cv met motivatie uiterlijk 27 juni naar vacature@regiostedendriehoek.nl. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 1 juli.