Denk en doe mee!

Ben je tussen de 16 en 26 jaar oud en zet je je graag in voor het klimaat en de energietransitie? Sluit je dan aan bij de doelstellingen van de RES. Doe en denk mee! Want als RES Stedendriehoek geven we het jongerengeluid rondom de energiestrategie graag een podium.  

Op deze pagina lees je meer over regionale jongerenparticipatie binnen de RES Stedendriehoek. Of sluit je aan bij JongRES, een landelijk initiatief om jouw stem als jongere in de energietransitie te laten horen.  

JongRES

JongRES Nederland zet zich in om de stem van de toekomst mee te laten klinken in de Regionale Energiestrategieën (RES). Deze strategieën bepalen hoe de energietransitie tot en met 2030 in elke gemeente uitgevoerd gaat worden. Hoe worden onze woningen verwarmd, waar wordt energie opgewekt en hoe gaat dat gebeuren? 

Jongeren en jong werkenden hebben belang bij toekomstbestendige RESsen, het gaat immers om de toekomst van hun leefomgeving en hun energievoorziening. Het overgrote deel van de energietransitie gaat in hun werkende levens plaatsvinden. Belangrijke keuzes daarover worden nu gemaakt, dus jongeren en jong werkenden moeten nu mee kunnen praten. 

Meer informatie over de JongRES  

Jongeren, doen jullie lokaal mee?

Ben je tussen de 16 en 26 jaar en woon je in de gemeente Lochem, Heerde, Epe, Brummen, Zutphen, Apeldoorn of Voorst? Praat jij graag mee over de RES of wil je meer weten? Stuur een mail naar  res@regiostedendriehoek.nl. en wij gaan samen kijken wat wij voor de toekomst kunnen betekenen. 

Downloads

Resultaten Swipocratie 

Infographic resultaten

Definitieve rapportage Jongeren en de Energietransitie

Factsheet jongeren RES en energietransitie 

Nieuwsbericht Jongeren RES

 

 

 

Nieuws
Meer nieuws

Contact

Ontvang je graag meer informatie? Of heb je een vraag of wil je een toelichting in je gemeenteraad of commissie? Neem dan contact op met de werkorganisatie van de RES via res@regiostedendriehoek.nl.