Doe en denk mee als inwoner

Als inwoner kun je op verschillende manieren meepraten en meedoen met de RES en haar opdracht. Je kunt op gezette tijden een bijdrage leveren aan de overkoepelende doelstellingen en uitdagingen van de RES. Bijvoorbeeld zoals is gebeurd bij het samenstellen van de Ontwerp-RES 1.0 

Wil je meepraten of participeren over lokale initiatieven? Neem dan contact op met jouw eigen gemeente. Gemeenten voeren als lokaal gezag de afspraken vanuit de RES uit. De participatie rondom projecten vindt ook bij de gemeente plaats.  

Meepraten en meedoen

Als inwoner zijn er meerdere momenten waarop je kunt meedoen. Je kunt meepraten bij de besluitvorming in jouw gemeente over de RES. Wil je als inwoner meedoen bij een van de bijeenkomsten? Binnenkort lees je hier wanneer alle bijeenkomsten over de RES in onze regio plaatsvinden.  

Lokaal eigendom

Een ander voorbeeld van participatie is lokaal eigendom. Dit wil zeggen dat inwoners en ondernemers samen, deels, of helemaal eigenaar zijn van windmolens of zonnepanelen. En dat zij kunnen meebeslissen over het project en over een deel of over alle opbrengsten. In deze uitleg video neemt Willemijn je mee in het onderwerp. 

Lokaal niveau

Wil je weten wat de RES precies betekent voor je als inwoner van jouw gemeente? Neem dan contact op met jouw gemeente.  

Contact

Ontvang je graag meer informatie? Of heb je een vraag of wil je een toelichting in je gemeenteraad of commissie? Neem dan contact op met de werkorganisatie van de RES via res@regiostedendriehoek.nl.