Vacature

Adviseur Public Affairs (m/v/x)

20 november 2023

Dit zijn wij

De Regio Stedendriehoek is in touw voor bijna een half miljoen Nederlanders: de inwoners van acht gemeenten in mooie streken van de Veluwe, IJsselvallei en Achterhoek. Zij willen met ondernemers en kennisinstellingen zorgen dat de regio goed blijft draaien: steden en dorpen, het landelijk gebied, werk en opleiding, verkeer en transport, ons energiesysteem en onze leefomgeving. Dat gaat niet vanzelf! Daarom gaan we het gesprek aan, als het onmogelijk lijkt om alles goed te doen, hoe kan het dan tóch? De regio staat bol van projecten en samenwerkingsverbanden met allerlei partners. Om als gesprekspartner van Rijk en provincie te fungeren is het daarom nodig om ons als regio te positioneren en te profileren. Om te beginnen met een goede inhoudelijke agenda, vervolgens met de juiste contacten en daarna met het aangaan van samenwerkingsrelaties.

Dit doe jij in ons team

Als adviseur Public Affairs adviseer jij actief op de agendasetting en vervul jij er zelf een rol in. Dat vraagt zowel goede inhoudelijke en interne kennis als (het opbouwen van) de juiste contacten buiten de deur. Jij ontwikkelt, vanuit een langetermijnvisie, de public affairsstrategie op verschillende onderwerpen en zet de strategie mede uit. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een adequaat lobbybeleid en bijbehorende lobbystrategie voor de regio. waarbij je de vooruitgeschoven post bent voor zowel de Strategische Board als het Dagelijks Bestuur van de Regio Stedendriehoek. Je analyseert en zet de lobbymogelijkheden voor de betreffende stakeholders in gang en brengt de relevante “spelers” in kaart. Je ontwikkelt (mede), onderhoudt en bouwt externe netwerken bij overheden en andere organisaties uit gericht op samenwerking, dan wel het verkrijgen van (financiële) medewerking voor de belangen van de regio. Je bereidt voor en coördineert bestuurlijke initiatieven in overleg met de betreffende portefeuillehouders/bestuurders gericht op de Provincies Gelderland en Overijssel, Den Haag en Europa. Je levert strategieën aan voor het ontwikkelen en onderhouden van contacten met verschillende doelgroepen en het beïnvloeden van besluitvormingsprocessen. Je legt de verbinding tussen de regionale en provinciale adviseurs Public Affairs en lobbyisten en met de Strategisch Board.

Dit ben jij in je werk

Vanzelfsprekend vind je het leuk om samen te werken en een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je kent het politieke proces en de ontwikkelingen in Den Haag en Brussel. Je hebt een afgeronde WO opleiding, met stevige ervaring als adviseur Public Affairs. Je werkt zelfstandig en je bent hierin zelfstartend. Je bent analytisch sterk en je bent in staat om snel grote hoeveelheden informatie te analyseren, te duiden en dwarsverbanden te leggen. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je bent een verbindende en creatieve teamspeler. Affiniteit en bekendheid met onze regio is een pré.

Waarom is dit de baan voor jou

De mix van inhoudelijk en organisatorisch werk maakt deze baan interessant. De baan past bij jou als je graag onderweg bent in een dynamisch netwerk en een wijde regio. Bovendien draag jij, door te werken aan grote opgaven in de regio, bij aan maatschappelijke ontwikkelingen en dus onze toekomst.

Dit krijg jij ervoor terug

Je krijgt bij ons alle ruimte om te laten zien wat je waard bent. We verwelkomen jou in een gedreven team waarin we met plezier vooruit bewegen en je snel wegwijs maken. Je krijgt een salaris vanuit schaal 12 van de gemeente cao. We maken goede afspraken over een werkweek die past bij jouw ritme en privéleven. Je werkt deels thuis, op locatie en in het kantoor van de regio: een dynamische werkplek met tal van organisaties en ondernemers op het Gasfabriekterrein aan de Zutphenseweg in Deventer.

Zo kom je aan tafel

Het is een dienstverband voor 36 uur in de week, waarbij we je meteen een jaarcontract aanbieden en daarna samen kijken of we verder gaan. Wil je met ons verkennen of jij matcht met deze baan en met ons? Welkom! Je solliciteert via e-mail naar vacature@regiostedendriehoek.nl. Dat kan tot en met 3 december. Vertel erbij wat je aanspreekt in deze baan en we zijn benieuwd naar je professionele en vakmatige achtergrond. De gesprekken vinden plaats in de week van 11 december. Wil je in de tussentijd contact? Dat kan, bel dan Evelyne van de Vlekkert op telefoonnummer 06 – 46 84 60 06.